PD Škofja Loka
dobrodošli
znak društvaDobrodošli na spletni strani Planinskega društva Škofja Loka. Naše planinsko društvo je naslednik podružnice slovenskega planinskega društva, ki je bilo ustanovljeno 24. januarja 1907. leta za škofjeloški sodni okraj s sedežem v Selcih. 12. maja 1929. leta je bil sedež podružnice s sklepom obcnega zbora tudi formalno prenesen v Škofjo Loko.
več informacij o društvu...
izbrana novica
13. ZIMSKI REKREACIJSKI POHOD 13. ZIMSKI REKREACIJSKI POHOD
V nedeljo, 1. marca se je 53 pohodnikov podalo na 13. zimski rekreacijski pohod "ČEZ BLEGOŠ NA LUBNIK"
 
Ta zimski pohod je bil zelo zahteven. Že pot proti Jelencem je opozarjala, da bo treba paziti, zato smo si pri Koči na Blegošu nadeli dereze in se po krajšem počitku in čaju odpravili čez vrh Blegoša na Črni kal, v Četeno ravan in na Lubnik. Posebno pri vzponu na Blegoš in pri spustu na Črni kal nas je spremljal močan in mrzel veter. Ta se je potem polegel in ni oviral napredovanja k cilju.
Po izdatnem okrepčilu v Četeni ravni je bila pred nami še ena etapa - Lubnik, kjer se pohod tudi konča. V dolino si zbere vsak pot po svojem okusu in potrebi.
Pohod je dosti intenziven in v resnih zimskih razmerah, zato opozorila na ustrezno pripravljenost, na 7 - 8 urno hojo in opremo niso bila odveč.

Fotografije je prispevala Slavica Laznik
 
 
 
 
 
 
© PD Škofja Loka 2009    |    Oblikovanje in izdelava e-Vizija