PD Škofja Loka
dobrodošli
znak društvaDobrodošli na spletni strani Planinskega društva Škofja Loka. Naše planinsko društvo je naslednik podružnice slovenskega planinskega društva, ki je bilo ustanovljeno 24. januarja 1907. leta za škofjeloški sodni okraj s sedežem v Selcih. 12. maja 1929. leta je bil sedež podružnice s sklepom obcnega zbora tudi formalno prenesen v Škofjo Loko.
več informacij o društvu...
izbrana novica
SLAPOVI VOLARJE SLAPOVI VOLARJE
V soboto, 4. aprila smo se odpravili na izlet na Primorsko. Cilj našega izleta so bili slapovi Sopotnica, Mrzli vrh in Javorca.
 
Najprej smo si ogledali slapove Sopotnica, obnovljeno italijansko kapelico Torneranno iz 1. svetovne vojne, še delujoči Kofolov mlin in izvir studenca Grofova voda. Po ogledu smo se odpeljali v vas Krn in po krajšem postanku peš nadaljevali pot na Mrzli vrh - 1350 m. Nanj smo se povzpeli preko planine Pretovč, mimo kapelic iz 1. svetovne vojne. Vrnili smo se na planino in pot nadaljevali preko planin Medrja, Laška seč in Črča do cerkvice sv. Duha na Javorci. Z ogledom cerkvice smo zaključili naš izlet in se zadovoljni odpeljali proti domu. Izleta se je udeležilo 36 planincev.

Fotografije prispeval: Matjaž Peternelj
 
mlinsko kolo
mlinsko kolo
 
pred cerkvico sv. Duha na Javorci
pred cerkvico sv. Duha na Javorci
 
proti Mrzlemu vrhu preko Studencev
proti Mrzlemu vrhu preko Studencev
 
rojstna hiša Simona Gregorčiča
rojstna hiša Simona Gregorčiča
 
zadovoljni na Mrzlem vrhu
zadovoljni na Mrzlem vrhu
 
© PD Škofja Loka 2009    |    Oblikovanje in izdelava e-Vizija