PD Škofja Loka
dobrodošli
znak društvaDobrodošli na spletni strani Planinskega društva Škofja Loka. Naše planinsko društvo je naslednik podružnice slovenskega planinskega društva, ki je bilo ustanovljeno 24. januarja 1907. leta za škofjeloški sodni okraj s sedežem v Selcih. 12. maja 1929. leta je bil sedež podružnice s sklepom obcnega zbora tudi formalno prenesen v Škofjo Loko.
več informacij o društvu...
izbrana novica
OJSTRICA (2349 m) OJSTRICA (2349 m)
V nedeljo, 6. septembra se nas je 23 planincev preko Kamnika odpeljalo na planino Ravne (1500 m), kjer smo v hladnem in vetrovnem vremenu pričeli našo turo.
 
Vzpon je potekal čez Prag do Moličke planine. Kratke počitke smo namenili opazovanju okolice, saj je bilo ozračje čisto, vidljivost pa enkratna. Vzpon smo nadaljevali po Slovenski Kocbekovi poti na vrh Ojstrice, kjer je bil krajši počitek. Lep pogled je bil na Planjavo, Krofičko, Lučkega Dedca, Grintovec, Skuto, Rinke, Mrzlo goro, Olševo, Raduho, Peco, Pohorje, Logarsko dolino ... S hladnega in vetrovnega vrha je sledil spust do Kocbekovega doma na Korošici (1808 m), kjer smo se pogreli ob skodelici vročega čaja. Pot smo nadaljevali proti Sedelcu. Preko Sedelca in za Črnim vrhom je sledil spust v Vrtače. Po brezpotju smo se povzpeli na 1965 m visoki Dleskovec. Na samotnem vrhu se je odprl pogled na prečudovit planinski svet. Z vrha smo krenili do pastirske kočice na planino Dolga trata in strmo navzdol do našega izhodišča planine Ravne.
Vsi smo bili navdušeni nad izbiro ture. Razšli smo se v pričakovanju podobnih tur.

Fotografije prispevala: Ivanka Dolenc
 
Molička planina
Molička planina
 
na Kocbekovi poti
na Kocbekovi poti
 
Ojstrica
Ojstrica
 
na planini Korošica
na planini Korošica
 
Dleskovec
Dleskovec
 
© PD Škofja Loka 2009    |    Oblikovanje in izdelava e-Vizija