PD Škofja Loka
dobrodošli
znak društvaDobrodošli na spletni strani Planinskega društva Škofja Loka. Naše planinsko društvo je naslednik podružnice slovenskega planinskega društva, ki je bilo ustanovljeno 24. januarja 1907. leta za škofjeloški sodni okraj s sedežem v Selcih. 12. maja 1929. leta je bil sedež podružnice s sklepom obcnega zbora tudi formalno prenesen v Škofjo Loko.
več informacij o društvu...
izbrana novica
CIPRNIK (1745 m) CIPRNIK (1745 m)
V soboto, 12. maja, se nas je zbralo 12 udeležencev, vsi željni preživeti dan v čudoviti naravi in odkrivanju novih stezic.
 
Zaradi visoke Pišnice je bil začetek poti v Kranjski Gori pri hotelu Lek. Mala Pišnica je tudi poskrbela za jutranjo osvežitev, saj smo jo morali prečkati kar na dveh delih. Potem pa smo se podali v njeno divje osrčje. Prvi cilj je bil do Lovske koče. Tu je bil krajši postanek, saj nas je čakal težji vzpon na vrh grebena Ciprnika. Nekje malo bolj in malo manj vidne živalske stezice so zahtevale našo pozornost celi del poti. Seveda so nam nudile lepe razglede, vse od Špika pa do Mojstrovk, na Kumlehov greben in v daljavi na Karavanke..
Kar hitro smo prišli na vrh grebena, kjer nas je pozdravila lahka markirana pot do vrha Ciprnika. Tu nekateri še nismo imeli dovolj in smo podaljšali naš užitek do Visoke peči. Par metrov višji in slabe pol ure oddaljen vrh, nam ponuja še lepše razglede na greben Ponc, naš Jalovec, dolino Tamar..
Sestop nas je vodil mimo čarobne koče Mojčinega doma, kjer se človek resnično lahko zasedi. In po strmem grebenu do jezera Jasne, kjer smo zaključili našo pot.
Z Janezom se vsem pohodnikom lepo zahvaljujeva za udeležbo.

Zapisala in fotografije prispevala: Nataša Simjanov
 
 
 
 
© PD Škofja Loka 2009    |    Oblikovanje in izdelava e-Vizija