PD Škofja Loka
dobrodošli
znak društvaDobrodošli na spletni strani Planinskega društva Škofja Loka. Naše planinsko društvo je naslednik podružnice slovenskega planinskega društva, ki je bilo ustanovljeno 24. januarja 1907. leta za škofjeloški sodni okraj s sedežem v Selcih. 12. maja 1929. leta je bil sedež podružnice s sklepom obcnega zbora tudi formalno prenesen v Škofjo Loko.
več informacij o društvu...
izbrana novica
41. SPOMINSKI POHOD 41. SPOMINSKI POHOD
"Po poti Cankarjevega bataljona", Pasja ravan - Dražgoše, 11. in 12. januarja 2020
 
Odbor za izvedbo spominskega pohoda
“PO POTI CANKARJEVEGA BATALJONA”
s Črnega vrha v Dražgoše

R A Z P I S

Planinsko društvo Škofja Loka vabi planince na
41. spominski planinski pohod

“Po poti Cankarjevega bataljona” s Črnega vrha v Dražgoše,
11. in 12. januarja 2020


1. Planinski pohod “PO POTI CANKARJEVEGA BATALJONA” je spominski, ob obletnici bitke v Dražgošah, v januarju leta 1942.

2. Zbor udeležencev pohoda bo 11. januarja 2020, med 21. in 23. uro, pri Domu krajanov, na Črnem vrhu, tel.: 041 882 076, elektronska pošta: darja.plestenjak@siol.net.

3. Začetek 41. spominskega pohoda bo v soboto, 11. januarja 2020, med 23. in 24. uro. Čas odhoda določi vodstvo na dan pohoda, z ozirom na vremenske razmere. Posebej opozarjamo, da je lokacija zbora in odhoda spremenjena.

4. Smer pohoda: Črni vrh, Sv. Petra hrib, Zminec, Breznica (počitek – čaj), Sv. Tomaž, Praprotno, Ševlje, Zabrekve (počitek – čaj), Dražgoše.

5. Pohodniki lahko koristijo redni avtobus iz Škofje Loke, do vasi Log v Poljanski dolini, ki ima odhod z avtobusne postaje v Škofji Loki ob 20.00 uri. Na startno mesto pohoda se lahko pripeljete preko Polhovega Gradca. Cesta je vzdrževana tudi za avtobuse.

6. Pohoda se lahko udeleži samo zdrav in fizično dovolj pripravljen planinec. Pohod traja do 10 ur, v zahtevnih zimskih razmerah in pretežno ponoči.

7. Pohod poteka IZKLJUČNO v strnjeni koloni z vmesnimi postanki. Vodstvo pohoda ima pravico odstraniti nediscipliniranega pohodnika, če se ne drži reda in navodil.

8. Vsak udeleženec se pohoda udeleži na lastno odgovornost.

9. Pohod spremljajo planinski vodniki in člani organizacijskega odbora PD Škofja Loka, pripadniki gorske policije in člani Društva GRZ Škofja Loka.

10. Oprema vsakega pohodnika mora ustrezati vremenskim prilikam na dan pohoda. Posebno priporočamo nepremočljivo obutev, topla oblačila in pohodne palice.
ČELNA SVETILKA JE OBVEZNA.

11. V Breznici in Zabrekvah organizator pohoda zagotovi topli napitek, v Dražgošah enolončnico, za prehrano na poti poskrbi pohodnik sam.

12. Informacije o pohodu dobite vsak delovni dan do 14. ure na tel. št. 04 512 06 67 in 051 332 777, po 15. uri pa na tel. št. 031 604 884 in 041 595 005, na spletni strani: www.pd-skofjaloka.com in po elektronski pošti: info@pd.skofjaloka.com.

13. Vsak udeleženec spominskega pohoda se mora na zbornem mestu obvezno javiti vodstvu pohoda, za vpis v evidenco. Vsi udeleženci pohoda vplačajo ob vpisu 15€ prispevka za izvedbo pohoda, prejmejo kontrolni kupon za vpis opravljenega pohoda, napitke na poti in malico v Dražgošah.

14. Za prvo udeležbo pohodniki prejmejo od organizatorja izkaznico in bronasto značko, za tretji pohod srebrno, za peti pohod zlato značko, za deset, dvajset ali trideset pohodov pa bronasto, srebrno ali zlato spominsko plaketo.
Kdor ne bo imel izkaznice že opravljenih pohodov, lahko na startu pohoda dobi dvojnik, proti plačilu 1€.

15. S prihodom pred šolo v Dražgoše, žigosanjem knjižic, podelitvijo značk in plaket, je pohod končan. Vsem udeležencem spominskega pohoda priporočamo, da se udeležijo proslave pri spomeniku.

16. Udeleženci si povratek iz Dražgoš organizirajo sami ali koristijo avtobusni prevoz organizatorja pohoda iz zavoja pod brunarico, pod spomenikom v Dražgošah, do Škofje Loke. Odhod avtobusa je takoj po končani slovesnosti ob spomeniku, okrog 13. ure.

17. Pohod bo ob vsakem vremenu, razen če ga odpove organizator.

18. PD Škofja Loka priporoča udeležencem pohoda, da v zadnjih dneh pred pohodom spremljajo javna občila (časopisi, TV, radio, spletno stran PD), kjer bomo objavili informacije, ki so pomembne za pohod.

Predsednik odbora
Iris Todorovič l.r.

 
© PD Škofja Loka 2009    |    Oblikovanje in izdelava e-Vizija