PD Škofja Loka
 
dobrodošli
znak društvaDobrodošli na spletni strani Planinskega društva Škofja Loka. Naše planinsko društvo je naslednik podružnice slovenskega planinskega društva, ki je bilo ustanovljeno 24. januarja 1907. leta za škofjeloški sodni okraj s sedežem v Selcih. 12. maja 1929. leta je bil sedež podružnice s sklepom obcnega zbora tudi formalno prenesen v Škofjo Loko.
več informacij o društvu...
izbrana novica
VRH KRNICE (2441 m), VISOKI KANIN (2587 m) VRH KRNICE (2441 m), VISOKI KANIN (2587 m)
V soboto, 12. septembra, se nas je skupina 17 planincev iz Škofje Loke odpeljala proti Sella Nevei.
 
Z gondolo smo se povzpeli do koče Gilberti. Od tu naprej smo se po dokaj zložni stezici odpravili v smeri Žrdi, a le do bivaka Marusich. Tu smo naredili krajši postanek, nato pa pot nadaljevali levo v smeri Vrha Krnice. Pred vstopom v steno smo si nadeli čelade in samovarovalne pasove ter začeli z vzponom na naš prvi zastavljeni cilj Vrh Krnice. Na vrhu smo se malo okrepčali, se poslikali in pot po izpostavljenem grebenu nadaljevali do našega drugega zastavljenega cilja Visoki Kanin. Na vrhu smo postali krajši čas, morali smo se podvizati, če smo hoteli v dolino z gondolo. Za sestop nas je čakal še zahteven spust po ferati Julija in pa pot do Gilbertija, kamor smo prispeli 15 min pred odhodom zadnje gondole v dolino. Z avtobusom smo se odpeljali nazaj proti domu, v Dovjem smo pri Aljažu naredili še krajši postanek za zasluženo okrepčilo.
Izlet je glede na zahtevnost potekal brez težav, udeleženci so bili z izbiro in izvedbo izleta zadovoljni, tudi midva s Slavkotom sva bila z izletom in pohodniki zadovoljna.

Zapisal: Franci Tavčar
Fotografije prispeval: Franci Tavčar
 
 
 
 
 
 
© PD Škofja Loka 2009    |    Oblikovanje in izdelava e-Vizija