PD Škofja Loka
 
dobrodošli
znak društvaDobrodošli na spletni strani Planinskega društva Škofja Loka. Naše planinsko društvo je naslednik podružnice slovenskega planinskega društva, ki je bilo ustanovljeno 24. januarja 1907. leta za škofjeloški sodni okraj s sedežem v Selcih. 12. maja 1929. leta je bil sedež podružnice s sklepom obcnega zbora tudi formalno prenesen v Škofjo Loko.
več informacij o društvu...
izbrana novica
TEK NA LUBNIK TEK NA LUBNIK
SOBOTA, 4. SEPTEMBER 2021, OB 10. URI
 
Gorsko-tekaška tradicija v Škofji Loki sega v sedemdeseta leta, ko je mladinski odsek Planinskega društva Škofja Loka prvič organiziral tek na Lubnik. Kasneje je tek na Lubnik postal tudi del državnega prvenstva v gorskih tekih, nato pa je v devetdesetih letih ta preizkus vzdržljivosti poniknil.

Organizatorji Teka štirih mostov in Vzpona na Lubnik smo se – skupaj s Planinskim društvom Škofja Loka in Športno zvezo Škofja Loka – odločili gorski tek obuditi in posodobiti, da bo bolj v skladu s sodobnimi trendi »trail« preizkušenj. Teku do koče na Lubniku smo dodali tudi spust, vmes pa še kakšen manjši hribček, ki bo tekaško preizkušnjo še začinil. Tako bo tek dolg skoraj 14 km, premagati pa bo treba skupno 859 višinskih metrov. Med vsemi, ki se boste prijavili na krožno preizkušnjo, bomo iskali tudi udeleženca in udeleženko, ki bosta najhitreje dosegla najvišjo točko trase, se pravi kočo na Lubniku, in ju tudi posebej nagradili.

Vsi, ki se bolj navdušujete nad sprinterskimi preizkušnjami, se lahko prijavite le za juriš do koče, ki meri v dolžino 5 km in bo treba premagati skupno 700 višinskih metrov. Razglasitev najboljših na relaciji Mestni trg – Lubnik bo pri koči.

Da ne bo kdo rekel, da je vse skupaj prelahko, smo dodali še možnost duatlona, kar pomeni, da najprej opravite z gorskim tekom na 13,9 km in ga naslednji vikend popestrite še s kolesarskim vzponom do Naceta (Vzpon na Lubnik) in tako tekmujete tudi v skupnem seštevku časov teka in kolesarjenja.

Organizatorji smo imeli v mislih vse, ki se radi gibljete v naravi in radi tečete navkreber, tako rekreativno kot tudi malo bolj zares. Glede na različne možnosti, ki smo vam jih ponudili, smo prepričani, da bo vsakdo našel nekaj zase. Tek na Lubnik šteje tudi za razvrstitev Športno-rekreacijskih iger 2021, ki jih organizira Športna zveza Škofja Loka.

Vabljeni ste tudi vsi ostali, ki pri dogodku ne morete sodelovati in bi vseeno bili radi del le tega, da nas kontaktirate in nam pomagate pri izvedbi kot prostovoljec. Prav vsak, ki bo sodeloval bo deležen praktične nagrade ter okrepčila! Kontakt za prostovoljce: Klemen Oman, tel.: 070 579 799, e-mail: klemenomansp@gmail.com

Več informacij na spletni strani: www.lubnik.si/tek
Spletne prijave: www.prijave.si/tek_lubnik


Se vidimo na startu v soboto, 4. 9. 2021, ob 10. uri!
 
© PD Škofja Loka 2009    |    Oblikovanje in izdelava e-Vizija