PD Škofja Loka
 
dobrodošli
znak društvaDobrodošli na spletni strani Planinskega društva Škofja Loka. Naše planinsko društvo je naslednik podružnice slovenskega planinskega društva, ki je bilo ustanovljeno 24. januarja 1907. leta za škofjeloški sodni okraj s sedežem v Selcih. 12. maja 1929. leta je bil sedež podružnice s sklepom obcnega zbora tudi formalno prenesen v Škofjo Loko.
več informacij o društvu...
izbrana novica
VABLJENI NA 3. LUBNIK TRAIL VABLJENI NA 3. LUBNIK TRAIL
KI BO V SOBOTO, 7. OKTOBRA 2023
 
Gorsko-tekaška tradicija v Škofji Loki sega v sedemdeseta leta, ko je mladinski odsek Planinskega društva Škofja Loka prvič organiziral tek na Lubnik. Kasneje je tek na Lubnik postal tudi del državnega prvenstva v gorskih tekih, nato pa je v devetdesetih letih ta preizkus vzdržljivosti poniknil.

Organizatorji Teka štirih mostov in Vzpona na Lubnik so se – skupaj s Planinskim društvom Škofja Loka in Športno zvezo Škofja Loka – odločili v letu 2021 gorski tek obuditi in posodobiti, da bo bolj v skladu s sodobnimi trendi »trail« preizkušenj. Teku do koče na Lubniku so dodali tudi spust, vmes pa še kakšen manjši hribček, ki bo tekaško preizkušnjo še začinil. Tako bo tek dolg skoraj 14 km, premagati pa bo treba skupno 859 višinskih metrov. Udeleženca in udeleženko, ki bosta najhitreje dosegla najvišjo točko trase, se pravi kočo na Lubniku, bodo posebej nagradili.

Lubnik trail šteje tudi za pokal tekov Gorenjska moj planet.

Vabljeni ste tudi vsi ostali, ki se dogodka ne boste udeležili kot tekači, a bi bili vseeno radi zraven. Prosimo vas, da nas kontaktirate in nam pomagate pri izvedbi kot prostovoljec. Vsi prostovoljci prejmejo majico in okrepčilo!

Kontakt za prostovoljce: Klemen Oman, tel.: 070 579 799, klemenomansp@gmail.com.

Več informacij na spletni strani: www.lubnik.si/tek
Spletne prijave: https://timing.si/slv/dogodek/2054

Se vidimo na startu v soboto, 7. 10. 2023, ob 10. uri!
 
© PD Škofja Loka 2009    |    Oblikovanje in izdelava e-Vizija